top of page

Kifinomult egyszerűség


Bertrand Lejoly a Duravit D-Neo kollekciójának alkotója, saját stílusát az egyszerűségre nevelő stílusként említi. Alkotásaiban sikerül megtalálnia a tökéletes egyensúlyt az expresszivitás és a diszkrét formanyelv között.


Ez az egyensúly abban is megmutatkozik, hogy az általa tervezett tárgyak mennyire illeszkednek a környezetükbe. Különösen érdekli a kollektív emlékezetben lehorgonyzott elemekkel való játék. Ez az inspiráció teszi a Lejoly terveit időtlen tárgyakká a mindennapi használatra.


Bertrand Lejoly: Az 1980-ban született, német nyelvterületén nőtt fel, ahol kiskorától kezdve belga, német és francia kultúra hatott rá. A liège-i École supérieure des arts Saint-Luc tanulmányait követően Németországban szerezte első szakmai tapasztalatait ipari formatervezőként. Ezt követte Milánó, ahol hét évig dolgozott Matteo Thun vezető tervezőjeként. 2013-ban visszatért Belgiumba, és évekig Vincent Van Duysen építész tervezési osztályát vezette. 2018-ban Bertrand Lejoly saját tervezőstúdiót nyitott Antwerpenben. Kreatív munkájához építészeti irodák tervezőjeként szerzett sokéves tapasztalatára támaszkodhatott, és mélyreható építészeti és belsőépítészeti ismereteit felhasználva létrehozta a teljes belsőépítészeti palettát: a bútoroktól a világításon és szanitereken át egészen a teljes belsőépítészeti palettáig.





bottom of page