top of page

Villeroy & Boch Antao a kaschkasch stúdiótól

Akár egy reggeli séta az erdőben

Csend, friss levegő, világosság – nem is kellhet több egy reggeli erdei sétánál a szellemi megnyugváshoz. A kaschkasch tervezőpáros ezt az érzést öntötte formába a Villeroy & Boch számára készült új fürdőszobai kollekciójában. Az Antao a harmatcsepp tökéletesen tökéletlen alakjával játszva alkot egységes kollekciót, amelyben a formák, a színek és az anyagok tökéletes harmóniában egyesülnek. A béke és egyensúly érzetét közvetíti, amely egész napon át kitart.


Villeroy & Boch Antao mosdó fürdőkád és fürdőszoba bútor

Tökély a tökéletlenségben

Az Antao kiindulópontja a tökéletes forma keresése volt, ám nem perfekcionista szemlélettel, hanem a természetes megjelenésre törekedve. A kollekció legnagyobb ihletforrása, a harmatcsepp adja a közös motívumot, amely minden darabon végigvonul: a kerámiától a fürdőkádig, a tükröktől a csaptelepekig. Alakja legmarkánsabban a ráültethető mosdókban köszön vissza: természetes, kissé aszimmetrikus, mégis teljes harmóniában és egyensúlyban van. A három – 40 és 65 cm közötti – méretben elérhető ráültethető mosdók mellett az Antao beépíthető mosdót is kínál 80 és 120 cm közötti méretben, finom átmenetet képezve a pult és mosdó között. Mitől olyan kivételes ez a kollekció? Akár a természetben, ahol nincs két egyforma harmatcsepp, úgy az Antao kollekcióban is eltérő alakot öltenek a különböző méretű mosdók. A természetes aszimmetria nemcsak karakteres megjelenést kölcsönöz az egyes daraboknak, de funkcionális előnyei is vannak. Például tágas felületeket hagy szabadon, és eleve tökéletes helyet ad a hozzá igazodó Antao csaptelepek számára. A csaptelepek is tovább viszik a harmatcsepp motívumot lágy körvonalaikkal és egyedi formájukkal, így a kollekció ideális kiegészítői 11 változatban, króm, matt fekete és szálcsiszolt nikkel felületkiképzéssel.


Villeroy & Boch Antao mosdó fürdőkád és fürdőszoba bútor

Éteri színek, gömbölyű világítás

A színeket is a természet ihlette. A kerámia a matt vagy fényes felületű, klasszikus fehér mellett trendi matt színekben is elérhető: ilyen a matt fekete (Pure Black), a mandula (Almond) és az új árnyalat, a reggeli zöld (Morning Green). Ezek a meleg földszínek a béke és a megnyugvás érzetét keltik a fürdőszobában. A színválasztékot olyan természetes bútorszínek teszik teljessé, mint a sziklaszürke, a levélzöld és az éjszínkék. Külön említést érdemel, hogy a három változatban elérhető, természetes formavilágú Antao megvilágított tükör tökéletes hangulatot teremt a helyiségben éteri háttérvilágításával, amely érintésérzékelővel vagy választható kiegészítőként intelligens ZIGBEE vezérlővel szabályozható.


Villeroy & Boch Antao mosdó tükör és fürdőszoba bútor

Minden a helyére kerül

A Villeroy Antao bútorok tökéletes összhangban vannak a kollekció kerámiadarabjaival, egyúttal különleges részletekkel gazdagítják őket a kiváló minőségű természetes anyagoknak, a strukturált frontoknak és a harmonikus színválasztéknak köszönhetően. Az Antao bútorcsalád a lágy, természetes, trendi színekben pompázó, minőségi festett felületek mellett méztölgy és meleg dió színű, valódi fa bútorokkal, valamint valódi Botticino márványból készült, elegáns, terméskő berakással is büszkélkedhet. Az alapfelület és a strukturált front szabadon megválasztható, így kialakítható egyszínű megjelenés, de akár festett bútortestből és fa- vagy márványból álló izgalmas kombinációk is megálmodhatók. A bútorok belső felépítése letisztult, és tetszőlegesen módosítható tölgy elválasztókkal az áttekinthető rendszerezés érdekében. A kiegészítőként választható LED-es fiókvilágítás még sötétben is gondoskodik az ideális láthatóságról. A széles bútorválaszték különböző méretű alsószekrényekből, valamint különféle kiegészítő bútorokból, például komódokból, magaskomódokból, magasszekrényekből és midiszekrényekből áll. Így bármilyen térben megteremthető a tökéletes elrendezés.


Villeroy & Boch Antao mosdó fürdőkád és fürdőszoba bútor

Nyugtató fürdő

Az Antao további fénypontja a szabadon álló fürdőkád. Tökéletes hely, ahol megáll az idő, és teret nyer a feltöltődés. A kád természetes módon tükrözi a kollekció fő motívumát: a finom aszimmetria teszi megkapóvá ezt a tervezői darabot, amely egyúttal a legszigorúbb ergonómiai és funkcionális követelményeknek is megfelel. A legkiválóbb, 60%-os kvarctartalmú Quaryl® anyagból készült kád különösen kellemes érzetet kelt a bőrön, és hosszú ideig megőrzi a víz melegét. A karcsú peremek és a 48 cm-es mélység maximális helykihasználást biztosítanak kivételes fürdési kényelem mellett. Az Antao kád egyszínű – alpesi fehér, matt fehér szürke és az új reggeli zöld – változatokban kapható. Kétszínű változat is elérhető fehér belsővel és kétszáz RAL-színárnyalat közül kiválasztható színes berakással. A hozzá illő, kecsesen ívelt, szabadon álló kádtöltő csapteleppel együtt a kád bármely fürdőszobát a béke és a nyugalom szentélyévé varázsolja a meghitt, otthoni fürdőzési élményhez. Extra kényelmi funkcióként választható a SilentFlow kádtöltő rendszer: a víz alulról, csillag alakban folyik a kádba, így nincs idegesítő csobogás kényeztető, pihentető fürdő készítésekor.


Villeroy & Boch Antao mosdó fürdőkád és fürdőszoba bútor

A kaschkasch névjegye

A stúdió a tökéletes együtt állasból született: Sebastian Schneider és Florian Kallus mindketten asztalos végzettséget szereztek, majd formatervezési tanulmányokat folytattak. Munkájukban megbízható kézműves készségeiket ötvözik innovatív szemléletmóddal. A „kaschkasch” név a két alapító vezetéknevének egybegyúrásával született meg a 2011-es alapításkor. A kaschkasch azóta számos külföldi ügyfélnek dolgozott a bútoriparban, valamint a világítási és lakásfelszerelési ágazatban. Az Antao az első fürdőszobai kollekciójuk.
Comments


bottom of page